Antep Baklavası
26 Mart 2015

11/03/2015 tarihinde Antep Baklavası Gaziantep sanayi odası tarafından Türk patent enstitüsü ve Avrupa birliği-Tarım ve gıda komisyonu nezdinde tescil işlemleri yapılmıştır.ilgili maddeler gereğince Antep Baklavası ya da Gaziantep Baklavası olarak tescil ettirilmiş ürünün il dışında başka bir yerde imalatının yapılmaması gerekmektedir.Ancak Antep baklavasının bu isim altında başka illerde satılabilmesi ve mahreç işaretinin kullanılabilmesi için ürünün üretimi,işlenmesi ve diğer işlemlerinden en az birinin belirlenmiş yöre,alan veya bölge sınırları içinde yapılan bir ürün olması gerektiğinden söz konusu baklavada kullanılan fıstığın Antep fıstığı olması ve baklavanın Gaziantep’te imal edilmiş olması zorunluluğu bulunmaktadır.

Antep Baklavası Yorumlar