5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununun 3 üncü maddesi, 20 nci fıkrası “Tütün ve alkol piyasası düzenleme kurumundan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar ile ticari amaçla; makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün yada tütün harici bir madde doldurulmuş olarak satanlara,satışa arz edenlere, bulunduran ve nakledenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilir” şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından hazırlanan “Taze meyve ve sebzelerin üretim ve hasat sonrası aşamalarının Hijyen esasları ve iyi uygulama kılavuzu” Gıda ve kontrol müdürlüğü!nün www.tarim.gov.tr/GKGM adresinde yayımlanmıştır.Bu ürünleri Üreten,depolayan, işleyen,paketliyen, pazarlayan, toptan ve perakende satış yapan  esnaflarımızı ilgilendirmektedir.

15 Aralık 2017

Konfederasyonumuzca esnaf ve sanatkarların anlaşmalı üye iş yerlerinden yapacakları alışverişlerde onlara puan, indirim vb. avantajlar sağlaması öngörülen Tesk Kart’ın dağıtımına başlanmıştır.Esnaf sicil ve Oda kaydı bulunan esnaflarımızın yararlanabileceği kart kredi kartı değildir ve ücretsiz olarak bizzat müracaatları koşuluyla verilecektir.Kartlar İzmir Esnaf ve sanatkarlar Odaları birliğine bağlı Sicil müdürlüğü  tarafından dağıtılmaya başlanmıştır.

-bilgi için 0.232.482 02 62 sicil müdürlüğü www.iesob.org.tr

-anlaşmalı üye işyerleri listesi için www.teskkart.com.tr

-Tesk kartın yerel işletmelerde de geçerli olması için önerilen işletmelerin iletişim bilgilerinin teskkart@tesk.org.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir.

İzmir Gaziemir ilçesinde bulunan Optimum alış veriş merkezinde 41 metrekare büyüklüğünde boş dükkan kiraya verilecektir.dükkanın metrekare bazında kira bedeli 25,20Euro+KDV’dir. ek olarak ortak alan gideri alınacaktır.

12 Aralık 2017

Yumurta tebliği 24 Kasım 2017 tarih ve 30250 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre yumurtaların üzerinde bulunan rakam ve işaretler aşağıda belirtilen yumurta üretim tiplerini belirtmektedir.

-Organik yetiştiricilik için yumurtalar üzerindeki ilk rakamı 0 (sıfır)

-Açık dolaşım yetiştiriciliği için yumurtalar üzerindeki ilk rakamı 1 (bir )

-Kümeste kafessiz yetiştiricilik için yumurtalar üzerindeki ilk rakamı 2 (iki )

-Kümeste kafesli yetiştiricilik için yumurtalar üzerindeki ilk rakamı 3 (üç ) ile başlayan numaralar basılı olacaktır.

numaralar yetiştirme metodu kodu, İl trafik kodu,ve işletmeye özgü kod olarak yapılacaktır.

03.08.2017 tarih, 30143 sayılı resmi gazete’de yayımlanan Bilirkişilik yönetmeliği’nin 30.maddesine göre mahkemelerde bilirkişilik yapmak isteyenlerin;

-en az 5 yıl mesleki kıdem kazanması ve ayrıca

-18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 ders saatlik bilirkişilik temel eğitimi alması zorunlu hale getirilmiştir.Diğer taraftan bilirkişilik temel eğitimi alan kişilerin, üç yılda bir teorik ve uygulamalı, toplam 6 satten az olmamak üzere yenileme eğitimlerine katılmaları gerekmektedir.Bilirkişi temel eğitimi verme konusunda Türkiye esnaf ve sanatkarları konfederasyonu ve esnaf ve sanatkarlar odaları birlikleri ile Türk tabibleri birliği yetkili kılınmıştır.

Çamdibi esnaf ve sanatkarlar odası ile Çamdibi kapalı pazar yerinde bulunan özel ALFA sağlık grubu ile odamız üyeleri,çalışanları ve birinci derece yakınlarının (anne,baba,eş ve çocuklar) faydalanabileceği (16.10.2018 tarihine kadar geçerli) ayakta ve yatarak tedavilerde %20 den az olmamak üzere işbirliği anlaşması imzalanmıştır.Oda üyelerimize duyurulur.

izmir birliği ile Atakalp hastanesi arasında (08.11.2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere )birliğe bağlı oda üyeleri,çalışanları ve bunların birince derecede yakınlarının (anne,baba,eş,çocuk)%20 den az olmamak üzere indirimli olarak hastaneden faydalanabilmeleri için protokol imzalanmıştır.Oda üyelerimize duyurulur.

Toplam 40 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...102030...Son »