İlk Beyaz Zarf Uygulaması Çamdibi Es.Snt.Odasından
6 Temmuz 2012

Türkiye de ilk defa Beyaz Zarf Projesi Çamdibi Esnaf Sanatkarlar Odasında uygulandı.

Çamdibi Esnaf Sanatkar esnaf odası Başkanı Reşat Gençtürk’ün girişimleriyle hızlandırılan beyaz zarf projesinde İEOSB Başkanvekili İbrahim Bayram ile birlikte SGK Bornova Naci Şahin Şube Müdürü Berna Gökçen Ayan’da hazır bulunduğu törende Çamdibi Esnaf Sanatkarlar odası üyesi Göksel Vardar ilk maaşını aldı.

Çamdibi Esnaf Odası Başkanı Reşat Gençtürk, Bornova Manavkuyu’da faaliyet gösteren SGK ‘nun esnaf potansiyeli göz önüne alınarak Çamdibi bölgesi sınırları içinde açılması girişimlerimiz olumlu bulunması sayesinde esnafın büyük desteği ile bu kurumu Çamdibine getirdiklerini belirtti.

Bu önemli kurumun Çamdibine getirilmesi için Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın esnaf odamıza yaptığı ziyaret esnasında gündeme getirilmiş ve Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın büyük destekleriyle kurum Fatih Caddesinde faaliyete geçti.

Bu nedenle Ulaştırma bakanımız Binali Yıldırıma siyasetçiye yakışır bir sorumlulukta müracaatımızı hızlandırması nedeniyle, İzmir SGK Müdürümüz Mustafa Keskine, Ak Parti Bornova İlçe başkanı Hüseyin Özkan’a, SGK Bornova Naci Şahin Şube Müdürü Berna Gökçen Ayan’a esnafımız adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum şeklinde konuştu. İOSB Başkan vekili İbrahim Bayram, Beyaz zarf projesi İzmir de esnafımızda büyük heyecan yarattığını bu nedenle kayıtlarda geçen sigortalılık günleri için müracaatlarını yapmalarını gerektiğini söyledi. İbrahim Bayram İzmir Esnaf Birliğimize bağlı Meslek odalarımızla yapacağımız işbirliği ile esnafımızın büyük bir sorununu çözmüş bulunmaktayız. İOSB Başkanvekili İbrahim Bayram Meslek odalarımız personeli eğitim seminerlere katılarak ve kurulacak iletişim sayesinde Esnafımızın yaşadığı bütün mağduriyetleri yapacağımız iş birliği ile çözeceğimize inanıyorum. SGK İzmir Müdürü Mustafa Keskin’e SGK Bornova Müdür Berna Gökçen Ayan’a teşekkürlerimi sunuyorum şeklinde konuştu.

SGK’dan Örnek Uygulama

SGK İzmir İl Müdürlüğü, sigortalıların işlerini kolaylaştırmak için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini ekledi. Son proje ‘Beyaz zarf adı verilen uygulama oldu. Öncelikle Bağ-Kur sigortalılarına ne zaman, hangi şartlarda emekli olabileceklerini bildiren mektupların beyaz zarf içinde gönderilmesi projeye isim olurken, SGK Bornova Naci Şahin Şube Müdürü Berna Gökçen Ayan Göksel Vardar arkadaşımız sürpriz bir aylığa kavuşmasına yol açan çalışma hakkında bilgi verdi.

İzmir SGK’nın gerçekleştirdiği projenin Türkiye’de ilk kez pilot olarak Bornova Sosyal Güvenlik Merkezi’nce (SGM) uygulandığını belirtti.

Ayan, ‘Beyaz zarf projesi, eski Bağ-Kur diye tanımlayacağımız 4-B sigortalarımızı kapsayan bir proje, bu daha sonra genişletilecek. Proje şöyle; Emekliliğine 6 ay ya da biraz daha uzun süre kalan Bağ- Kur sigortalılarımıza mektup gönderiyoruz. Devlet eskiden sarı zarf gönderirdi biz beyaz zarfla gönderiyoruz. Projenin adı da buradan geliyor. Bağ-Kur sigortalılarımıza gönderdiğimiz mektuplarda emekliliklerini hangi tarihte hak edecekleri, hatta alternatifler yazıyor. Askerlik borçlanması yapmaları halinde ne zaman emekli olabileceklerini bildiriyoruz. Ona göre karar versinler istiyoruz. Emekliliklerini hak ettikleri tarihte kuruma geldiklerinde bir kahve içimlik sürede onlara emekli maaşlarını bağlamak istiyoruz. Çünkü bu süreçte biz gerekli işlemleri yapmış olacağız. İlgili ay itibariyle de aylıklarını almaya başlayacaklar.

İzmir’deki tüm SGM’lerde aynı proje uygulanmaya başlandı. Şu anda birinci etap tamamlandı. Emekliliği gelip bunu bilmeyen Bağ-Kur sigortalılarımız var. Bu insanlara 3-5 ay sonra emekli olacaklarını bildirip sevindiriyoruz. Bu projenin bir başka güzel tarafı var. Sigortalılarımız bu bilgiyi almak için günlerce merkez müdürlüklerini geziyor. Bazıları iş takipçilerine para veriyor. Proje bunların da önüne kesiyor. Devlet ne zaman emekli olacaklarını bildiriyor. Eşi öldüğü halde ölüm aylığını hak edip bundan haberi olmayan vatandaşlarımız da var. Şeklinde konuştu.

İlk Beyaz Zarf Uygulaması Çamdibi Es.Snt.Odasından Yorumlar