İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sertifikası
7 Ocak 2016

İş yerlerinde işveren veya vekili tarafından yürütülecek iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik 29/06/2015 tarih ve 29401 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre;

10 dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yeri işverenleri veya iş veren vekilleri, İSG hizmetlerini kendileri üstlenmek istemeleri halinde bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla(işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç) iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.Söz konusu yönetmeliğin 10. maddesinde yer alan ” eğitimler,açık öğretim sistemi ile eğitim vermede yetkin, her ilde sınav merkezi ,büro ve akademik danışmanlık hizmetleri bulunan üniversitelerce bakanlıkla protokol yapmak suretiyle verilecektir. Anadolu üniversitesi ile yürütülen e-sertifika programı ile başvurular internet ortamında 28 aralık 2015- 15 ocak 2016 tarihleri arasında http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapılacak olup kayıt bedeli 250 tl’dir, Türkiye vakıflar bankasının her hangi bir şubesine sertifika bedeli nakit ödeyebilecekleri gibi kredi kartı ile banka internet üzerinden de ödeyebileceklerdir.Ders kitapları açık öğretim bürolarından temin edilecek sınavlar 7 mayıs 2016 tarihinde belirli merkezlerde yapılacaktır.İlgili esnaf ve sanatkarlarımıza duyurulur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sertifikası Yorumlar