Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı
25 Şubat 2016

Bu program ile Avrupa birliği, Avrupa imar ve kalkınma bankası (EBRD) , T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye iş kurumu tarafından finanse edilen Türkiye’de kadın girişimciliğin  ve kadınların iş hayatına katılımının geliştirilmesidir.

programın amacı;

*kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümeleri ve istihdam yaratmaları için finansman erişim konusunda desteklenmeleri,

*Programa katılan bankalara sağlanan teknik destek  aracılığı ile kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’leri hedefleyen sürdürülebilir kredi mekanizmalarının oluşturulması,

*Kadınların sahibi olduğu ve kadınlar tarafından yürütülen KOBİ’lerin bilgiye erişim, finans dışı iş geliştirme hizmetleri ve iş ağları fırsatları konularında desteklenmesidir.

program 250’den az çalışanı olan yıllık cirosu 50 milyon Euro’dan az veya toplam 43 milyon Euro’dan az olan işletmelere yöneliktir.Şu ana kadar vakıfbank( 30 milyon dolar), Finansbank(50 milyon Euro), Türkiye İş bankası(55 milyon dolar), Türk ekonomi bankası(50 milyon Euro) kredi sözleşmelerine imza atmışlardır.2014-2017 yılları olan uygulama programından faydalanmak isteyen kadın girişimci ve yöneticiler bilgiye ulaşmak için www.kadinisletme.com adresinden ulaşabilirler.İlgili üyelerimize duyurulur.

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Yorumlar