Oda aidat borçları
24 Ağustos 2016

19.08.2016 tarih 29806 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun hükümlerine göre; 30.06.2016 tarihine ( bu tarih dahil )kadar; esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçları birinci taksiti 30 Kasım 2016 tarihine kadar, kalanı aylık dönemler halinde ve azami toplam 6 eşit taksitte ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir.(sadece 2016 yılı 2. taksit aidat borcu bulunan üyeler normal ödeme takvimine göre 31.10.2016 tarihine kadar 2. taksit ödemelerini yapacaklar)

Esnaf ve sanatkarların  Bu hükümlerden yararlanılabilmesi için üyesi bulundukları odalara;

31 Ekim 2016 tarihine kadar meslek kuruluşuna baş vurmaları zorunludur.

Oda aidat borçları Yorumlar