Yerli Malı Belgesi
13 Ocak 2015

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli Malı Tebliği, 13/09/2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Tebliğin 5 inci maddesi ile, Yerli Malı Belgesi verilirken; “yerli katkı oranını içeren evrakın isteneceği, yerli katkı oranını içeren evrakın teknik yönden eksper tarafından, mali yönden ise serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ya da yeminli mali müşavir tarafından tetkik edilerek imzalanacağı ve taahhütname ekinde ilgili odaya teslim edileceği” yönünde yeni bir düzenleme getirilmiştir.

Dolayısıyla, Yerli Malı Belgesini talep eden esnaf ve sanatkarlarımızın, eskiden olduğu gibi bağlı olduğu esnaf ve sanatkarlar odalarına başvurmaları, gerekli belgeleri ibraz etmeleri ve 5362 sayılı Kanunun 61/e maddesinde öngörülen hizmet karşılığı tutarını ödemeleri halinde yeni “Yerli Malı Belgesi” odalarca bu Uygulama Esaslarına uygun olarak düzenlenebilecektir.

Yerli Malı Belgesi Yorumlar